Vec, slovenský rapper a DJ

narozen 1976, Zlaté Moravce, vlastním jménem Branislav Kováč

je slovenský rapper a DJ. V roce 1992 založil s Midim první slovenskou rapovou formaci Trosky. V roce 1997 vydali album Trosky. Ve svých textech se zaobírá mj. politickými i sociálními tématy. V roce 2001 přispěl svou skladbou Calex City 2001 ve vlastní produkci a s vlastními skreči na album From Amsterdam To Praha. V roce 2005 přichází Vec se svým albem Dobré ráno, z něhož pochází písně jako Na horách nebo Gde ste?. V roce 2008 vydal album Funkčný Veterán a v roce 2012 Stereo Farbo Slepo.

Diskografie:
2005: Dobré Ráno (Escape/EMI)
2008: Funkčný Veterán (Escape/EMI)
2009: Funkčné remixy (Escape/EMI)
2012: Stereo Farbo Slepo

Videoklipy:
2005 – Na horách
2005 – Gde ste (ft. Zverina)
2008 – Turista (ft. PIO Squad)
2009 – Tu (ft. Supa)
2009 – Vianočná (ft. Moja Reč, Zverina & Hafner)
2012 – Branči Kováč

Vec

< Předchozí[/themify_button]