Řezník, český horrorcorový rapper

Ing. Martin Pohl alias Marty, narozen 1.října 1986 v Rumburku

je český režisér, scenárista, herní vývojář, podnikatel a hudebník, jako horrorcorový rapper vystupující pod pseudonymem Řezník (samostatně) nebo M.Engele (alter ego v rámci kapely Sodoma Gomora). Na úplném začátku své kariéry se mihnul pod pseudonymem Marty Da Virgin Slappa, pod kterým nahrál The Day Of Defloration EP, při jehož tvorbě se inspiroval americkou horrorcorovou kapelou Insane Clown Posse. Ve své tvorbě má různé odkazy na českou či zahraniční kulturu, např. na někdejší dětský pořad ČT Kostičky či živé věštecké pořady v TV. Je známý také svými černohumornými kresbami „Martyho frky“.

Titul Ing. získal Pohl na VŠE v roce 2012, obhájením diplomové práce na téma „Marketing v pohřebnictví“.

Diskografie:
2004 Marty Da Virgin Slappa – The Day Of Defloration
2005 Penetrační chtíč (Demo)
2006 Hyperverzní zážitky z kremační pece
2008 SG – Bůh se utnul
2008 Caviar Bukkake Fetus Exitus
2010 SG – Na konci tunelu je tma
2010 Dva tucty pukavců
2010 Vzestup zla
2012 Hudba u který se chcípá
2013 SG – Éra Déra
2013 SG–Ostatky Svatého Jidáše
2014 Muzeum mentálních kuriozit, Bateman

Řezník

< Předchozí[/themify_button]